Dania gotowe zawierają: ryby, mięsa nie mniej niż 150g. dodatków: razem nie mniej niż 150g. Zupy: w bulionówkach nie niej niż 250ml. w kociołkach nie mniej niż 500ml. Przystawki: nie mniej niż 100g. Kawy: nie mniej niż: 150ml. Herbaty: nie mniej niż 200ml. Nasze dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów takie jak: białka mleka krowiego, jaja oraz pszenicę, ponadto ryby, owoce morza, orzechy, pomidory, seler, przyprawy. Prosimy pytać o szczegóły obsługę.
MENU


De'volaille z sandacza jarzynka, frytki, sos tatarski | 56,00 |
Skwierczące Krewetki Królewskie (10 szt.) w masełku czosnkowym z grzankami, sos czosnkowy | 84,00 |
Trio Eskalopki z limandy aspero (sola) zapiekane na plackach ziemniaczanych w trzech smakach z delikatnym sosem chrzanowym | 52,00 |
Bitki wołowe w sosie grzybowym buraczki, kopytka | 51,00 |
ZIMNE | |
Śledź w oleju lub śmietanie | 15,00 |
Tatar z łososia | 34,00 |
Tatar wołowy | 25,00 |
GORĄCE | |
Krewetki Królewskie obrane (3szt.) pieczone w boczku, grzanki | 26,50 |
Szyjki rakowe „Giganty” smażone w maśle czosnkowym, grzanki | 31,00 |
Borowiki smażone na maśle | 35,00 |
Zupa rybacka | 15,00 |
Rosolnik z łososia w kociołku | 32,00 |
Rosół z węgorza z kluseczkami | 16,50 |
Zupa egzotyczna z owocami morza w kociołku | 32,00 |
Barszcz czerwony czysty | 8,00 |
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub krokietem z kapustą i grzybami | 15,00 |
Krem z pomidorów ze śmietaną i kluseczkami | 15,00 |
Rosół z kury z makaronem | 10,00 |
Botwinka | 16,00 |
Mała porcja zupy kosztuje pół ceny + 2,oo | |
w bulionówkach nie mniej niż 250ml. w kociołkach nie mniej niż 500ml. |
Wachlarz rybny- łosoś z grilla, sandacz w sosie borowikowym, fileciki z okonia panierowane, jarzynka* | 58,00 |
Filet z dorsza z kurkami w śmietanie, jarzynka* | 54,00 |
Filet z dorsza z maślakami w śmietanie, jarzynka* | 52,00 |
Dorsz po kaszubsku zapiekany z grzybami, boczkiem, ziemniakami i serem | 52,00 |
Łosoś filet na zielonym spaghetti ze szpinakiem, jarzynka | 56,00 |
Filet z łososia gotowany w jarzynach, jarzynka, sos chrzanowy* | 54,00 |
Kociołek rybacki- limanda aspero (sola), łosoś, dorsz zapiekane w jarzynach pod serem | 51,00 |
Fileciki z okonia jeziornego panierowane, jarzynka, sos tatarski* | 46,00 |
Filet z pstrąga z pieczarkami, jarzynka* | 39,50 |
Filet z sandacza w sosie borowikowym, jarzynka * | 56,00 |
Filet z sandacza w cieście francuskim, jarzynka, sos koperkowy | 53,00 |
Filet z sandacza z pieczarkami, jarzynka* | 52,00 |
Filet z limandy aspero (sola) w sosie koperkowym, jarzynka* | 46,00 |
Limanda aspero (sola) na cieście francuskim zapiekana z borowikami i serem, sos koperkowy | 49,00 |
Chrupiące filety z halibuta na sosie serowym, jarzynka* | 46,00 |
Koszyczek „Bosmana”- 10 szt. panierowanych różności z frytkami (ryby i owoce morza) | 48,00 |
Panierowane fileciki z flądry z frytkami, jarzynka i sos tatarski | 39,00 |
*Dania podajemy: z ziemniakami, frytkami, ryżem lub jarzynką gratis! | |
Mała porcja dania obiadowego kosztuje: pół ceny porcji całej + 6,oo | |
Pozostałe dodatki płatne wg cennika. |
Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym, kapustka zasmażana, ziemniaki | 44,50 |
Kotlet schabowy XXL panierowany, kapustka zasmażana* | 39,00 |
Zrazy wołowe zawijane w sosie, buraczki, kasza gryczana | 52,00 |
Bryzol z kurczaka z pieczarkami, jarzynka* | 41,00 |
Sznycel z kurczaka panierowany, jarzynka * | 38,00 |
Kotlet de'volaille z jarzynką i frytkami | 44,00 |
Kurczakowy przysmak w koszyku panierowane kawałki z kurczaka, krążki cebulowe, frytki, ketchup | 38,00 |
Pierś z kaczki w sosie borówkowym, kopytka i buraczki | 52,00 |
Placek po cygańsku z gulaszem i śmietaną | 43,50 |
* Dania podajemy: z ziemniakami, frytkami lub ryżem gratis! | |
Mała porcja dania obiadowego kosztuje: pół ceny porcji całej + 6,oo | |
Nasze dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów takich jak:białka mleka krowiego, jaja oraz pszenicę, ponadto ryby, owoce morza, orzechy, pomidory, seler, przyprawy. Prosimy pytać o szczegóły obsługę. |
Krokiety ze szpinakiem (2szt.) z sosem koperkowym | 24,00 |
Placki ziemniaczane (3szt.) ze śmietaną | 18,00 |
Pierogi ruskie (8szt.) ze śmietaną | 24,00 |
Pierogi z kurkami (8szt.) z cebulką + sos kurkowy | 32,00 |
Pierogi z truskawkami (8szt.) ze śmietaną | 22,00 |
Homar na dwa smaki 1. z grilla z szyjkami rakowymi 2. zapiekany z borowikami i serem z ryżem i sosami | 185,00 |
Kalmary w cieście z sosem czosnkowym | 35,50 |
0,5 kg. Muli w sosie pomidorowo-ziołowym z grzankami czosnkowymi | 46,00 |
Skwierczące Krewetki Królewskie (10szt.) w masełku czosnkowym z grzankami, sos czosnkowy | 84,00 |
Krewetki z grilla (15 szt.) z warzywami na ryżu | 72,00 |
Krewetki Królewskie panierowane (10szt.) sos czosnkowy | 84,00 |
cena za 100g | |
Dorsz z grilla (filet) | 16,50 |
Dorsz panierowany (filet) | 15,50 |
Halibut z grilla w dzwonkach | 16,00 |
Filet z łososia norweskiego | 24,00 |
Pstrąg z grilla – cały | 12,00 |
Pstrąg gotowany z warzywami – cały | 14,00 |
Filet z pstrąga z grilla | 17,00 |
Sandacz z grilla (filet) | 19,00 |
Limanda aspero (sola) panierowana – filet | 15,00 |
Węgorz z grilla | 24,00 |
Węgorz w sosie koperkowym | 22,00 |
Kergulena panierowana lub smażona | 28,00 |
DODATKI | |
Grzanki czosnkowe (5szt.) | 6,00 |
Frytki | 8,00 |
Ziemniaki gotowane | 8,00 |
Ziemniaki chłopskie zapiekane z boczkiem i cebulką | 10,00 |
Szpinak | 8,00 |
Buraczki zasmażane | 8,00 |
Kapustka zasmażana | 8,00 |
Biały ryż | 8,00 |
Talarki ziemniaczane | 10,00 |
Jarzynka gotowana | 8,00 |
Pasztecik mięsny | 7,00 |
Krokiet z kapustą i grzybami | 7,00 |
Pieczywo z masłem | 4,00 |
Ketchup, Majonez | 3,00 |
Bufet sałatkowy - jednorazowe podejście | 8,00 |
Sosy gorące: | |
- koperkowy | 8,00 |
- sos z zielonego pieprzu | 8,00 |
- pieczeniowy | 8,00 |
- borowikowy | 10,00 |
- kurkowy | 10,00 |
Sosy zimne: | |
- tatarski | 6,00 |
- czosnkowy | 6,00 |
NAPOJE GORĄCE | |
Kawa americana - Segafredo | |
Kawa parzona - Tchibo | |
Kawa rozpuszczalna – Jacobs | |
Kawa cappuccino | |
Kawa latte | |
Kawa po irlandzku | |
Kawa mrożona z lodami | |
Herbata lipton z cytryną (w kubku) | |
Herbata zielona w dzbanuszku | |
Herbata z rumem i pomarańczą | |
Herbata „babuni” (z sokiem malinowym i goździkami w dzbanuszku) | |
DESERY | |
Racuszki (2szt.) - jabłka w cieście | |
Naleśniki z dżemem (1szt.) | |
Naleśniki z twarożkiem i rodzynkami (1szt.) | |
Naleśniki z owocami (1szt.) | |
Naleśniki z czekoladą (1szt.) | |
Naleśniki z bakaliami i czekoladą (1szt.) | |
Dodatki na życzenie: | |
sos waniliowy | |
bita śmietana | |
Lody gałkowe | |
Deser lodowy bakaliowy | |
Deser lodowy owocowy | |
Deser lodowy z advokatem | |
Tort domowy i ciasta | |
Sernik z gorącymi malinami | |
Lody z gorącymi malinami |